Search

Hotsprings Awash, Ethiopia

25:12:2018

( creating the openings from an energetic catapult, part 2)Ik kan het nooit nalaten om de tweede dag in Ethiopia constant mijn handpalmen voor mijn neus te houden en mijn Ethiopische lichaamsgeur op te snuiven. Het lijkt wel alsof er een essentiele lichaamsgeur in me vrijkomt. Dit schrijf ik na een duik in de Awash hotsprings en ik een ontspannen plekje heb gevonden op een steen bij het kratermeer. Ayenew en ik verbinden ons met het water en ik zeg voor ik mijn ogen sluit 'Kijk hoe het water met de Oostenwind heilige verhalen schrijft!' In verbinding zie ik hoe een druppel water van een boom valt, volgend de westenwind. De druppel draagt in zich opnieuw een kratermeer met massa's groen leven. Van zodra de druppel het kratermeer raakt, voel ik een enorme golf in mij. Tranen wellen in me op als bronnen van geluk. Ayenew doorbreekt de kabbelende lange stilte met 'Je rook deze ochtend de essence van de eerste koning in jezelf. Het staat geschreven in het water'. Wat bedoel je? vraag ik hem. ' Op Kerstmis kwamen drie wijze mannen van het Oosten, je bent met hen verbonden'. Weer een stilte en dan 'Merry Christmas Krista'. Hij maakt een diepe buiging nadat hij zijn handen voor zijn borst vouwt. Met deze beweging zie ik hoe hij de woorden in aardse lagen zet.

Als we later hogerop klimmen zien we dat deze bron kilometers groen schenkt aan de omgeving en het wat illusionair lijkt in de dorre, hete omgeving. De stilte hangt tussen onze oren als een sprekend kanaal en als bij het dalen van de zon het water begint te ruiken, horen we de komst van de vogels die nog even van het water komen genieten. Cirkels komen in het water en vissen worden opgepikt door deze dieren. Alsof magnetisme in de lucht hangt. Wit masseert de voet van zwart en twee lichamen rusten in hun eigen centrum . Net voor de zon ondergaat sluit ik mijn ogen en zie hoe twee zonnen via open okeren bowls verbonden zijn. Ik dank het water, de zon en de geur van essence die ons vergezelden in deze integratie van de waterdruppel!
22 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2023 by The Art of Food. Proudly created with Wix.com